Jaha, då har rivandet börjat. Vi planerar alltså (en del redan gjort) att ta bort väggen med garderober mellan hallen och köket för att sedan få ett stort öppet kök där alla får plats.
   

Ritning

   
Bilder över bygget
20 maj 2009

Rivning av garderoberna
 
4 juni 2009

Garderober och del av vägg borta.
Dessutom är golv och isolering bytt i hela hallen.
 

En annan vinkel
14 juni
Nu är hela golvet och all isolering utbytt. Tyvärr upptäcktes en vattenskada under badrumsgolvet, så nu står bygget still tills skaderegleraren tittat på eländet och vi har bestämt oss för i vilken ordning vi ska göra saker. I helgen har vi i varjefall rivit allt tak och dragit ur alla en miljon häftklamrar som taket var upphäftat med.
16 juni

Nu har skaderegleraren varit här och vi behöver inte riva väggen mellan köket och badrummet, men allt ska rivas upp i badrummet. Vi får se vad vi hittar på.

Idag har altandörren kommit på plats, så nu är det enkelt att bjuda på kaffe ute på altanen i kallvädret... Nedan en bildserie över arbetet.


Åh, så snyggt...och bra!
 
24 juni
Ja, då har vi flyttat in i tvättstugan, med köksaktiviteterna alltså. Men två hus bort (Anna-Maj och Guy) serveras färdig middag varje så vi njuter mest i fulla drag just nu av att sakna kök. Igår kom hela köket från IKEA samt vår nya kyl/frys. Så nu har vi ett kök fast mest i kartonger. Guy har använt sin monteringerfarenhet från sitt eget IKEA-kök och monterat ihop alla stommar för överskåpen (vilket de visa monterar först har jag förstått - så man slipper sträcka sig över underskåpen när det ska skruvas och grejas). Men lite andra saker måste göras innan köket kan sättas på plats, måla klart taket som monterades i eftermiddags (jag Malin köpte för lite färg...f-låt) samt lite rördragningar...och en semestertripp till Piteå Summergames. Anna-Maj och Linn målade upp den färg som vi hade nu ikväll och det blir gööörsnyggt!. Nedan kan ni kolla in lite bilder över kaoset.

Kombinerad tvättstuga och kök


Nu är hela köket borta...Jonas förbereder för ett större fönster

Nytt tak monterat, A-M målar - se även det nya större fönstret...

Köket blir lite större...här syns nya väggen med gips och nya fönstret igen
1 juli


Nu är alla stommar på plats


Lite skåpdörrar samt micro och ugn på plats

Smart skafferi + nya kylen/frysen
13 aug - vår bröllopsdag (4 år)

Idag har allt kakel kommit upp och imorgon ska väl det fogas. Det ser lite konstigt ut utan fogar. Jag tog ett snabbt beslut om att sätta svart kakel på insidan av fönstret och hade lite ångest under dagen, men det blev faktiskt riktigt bra. När Mattias kommer hem ska han skruva upp fläkten och koppla in elen till spisen....då är man på banan igen och kan laga mat. Nedan finns lite aktuella bilder från hur det ser ut just idag samt på våra knoppar och handtag. Bänkskivorna med diskbänk samt vatten och diskmaskin monterades och kopplades in förra veckan När kaklet är klart ska jag försöka fixa en bild på hela tjongarongen... nu är det ju skyddat av papper.

Appropå bröllopsdag så firade vi den förra torsdagen då Fia sov hos Tea. Idag har jag helt gubb- (i Ö-vik på MC-träff) och barnfritt (hos Tea igen) och hinner därför fira med att dela med mig av mitt kökskaos till cyberspace.


Puss på dig min älskling, vi syns på söndag...

 
3 november 2009
Ja, blir vi färdiga till jul är det bra... Nu börjar det likna något i badrummet, så kanske vi kan duscha och gå på toa här nere igen och börja lägga in golv i köket så att vi äntligen kan börja njuta av den STORA ytan som nu bra samlar skrot nja, golv på hög och byggrejer och annat.

Stökigt, golvet i en hög, grejer överallt...men man kan laga mat, diska och ...

Badrummet får vara med på kökssidan då det hindrar
köket från att bli klart. Längtar till första duschen,
golvvärme mmmm
17 november - Lagt golv ligger


Sista plankan....efter en hel helgs arbete!


Söndag kl. 22.30 - KLART!


Tisdag 17 nov - första middagen i nya köket, ingen
lampa men man kan ju inte ha allt här i världen...

.

 

 


familjenjonsson.eu