Aktuellt:
25 december

Idag har vi varit och hälsat på i Gråträsk. Jag har lekt med Micke och vi har åkt skoter! Jag fick en skoterhjälm i julklapp (som vi glömde hemma). Som tur var hittade Aleksi en hjälm som jag fick låna. Det var "superkul"! Mamma var lite orolig att jag skulle bli rädd, men hon hann inte ens ut förrän vi hade farit iväg och när jag kom tillbka efter första rundan, skrattade jag och vinkade och ville åka minst två varv till och en lång åktur blev det. Hi, hi, hi.


Bild lånad från www.ntcdatafritid.se

Det finns mycket roligt i Gråträsk, jag och Micke har varit i källaren, man kryper ner i en lucka i golvet och så får man ha ficklampor. Självklart ska luckan vara stängd!

 
24 december
 
9 december
 

Hårt arbete på stallet idag, städning och julpyntning

Mina kompisar i Utvecklingsgruppen

Belöning på avslutningsfikat - pepparkaka
 
9 december

Jag och Måna för en månad sedan

Jag har varit lite sjuk den senaste veckan. Men nu är jag tillbaka på dagis och idag var det hästlekis! Jag red Måna och för första gången har jag själv styrt igenom en slalombana. Jag trillade inte av en enda gång, mamma räddade mig kanske två gånger. Vi travade förstås en massa och det är superkul. Ridfröken tycker att jag är lite högljudd...?

Idag på toa berättade jag för min dagisfröken att min mamma och pappa brukar ha grus i ögonen på natten.

Jag har också viskat till mamma att jag gjort ett hjärta i hemlis på dagis och jag får inte säga det till henne eller pappa, bara viska....

Mamma säger att hon älskar mitt kroppsspråk när jag mitt i natten kommer in i deras rum och med saklig och allvarlig röst samt pedagogiska rörelser med armar och händer förklarar att tutten är borta, den låg i sängen, men nu går den inte att hitta.

Jag har också berättat för mamma när hon skulle fara iväg en kortis och sa att Leo skulle passa mig - "Om jag blir låg då kan Leo ta blodsocker och om jag är låg, då kan Leo ge mig druvsocker". Allt för att lugna mamma....

Not. Leo kan mäta blodsocker /Malin

 
 
23 november

Mormor har varit här. Jag får så bra saker av henne. Här grundmålar jag min gipshäst.

Så här blev den...snygg va!

Min favorit - Turkisk yogurt... med lite sylt. Som ni ser har jag hårspänne och det är för att jag inte vill klippa mig, då måste man ha det säger mamma. Mamma har inget hårspänne och jag får minsann inte klippa henne heller. Lite orättvist FAKTISKT! Leo säger att man måste ha nagellack om man inte klipper naglarna...vad nu problemet är med det?
 
18 november


När man mer än 3 år kan man faktiskt skala morötter själv och tjuväta lite på dem innan de ska rivas. Mamma är lite töntig, för hon låter mig inte riva på rivjärnet helt själv, har hon missat att skalaren faktiskt också är ganska vass.

Sagt senaste veckan:

"Mamma, du måste vakna nu, annars blir det natt imorgon" (lördagmorgon vid niotiden)
"När jag var liten...."

 
1 november

Skrittar av maskeradshäxans ponny - Måna

Förutom att vara rida kan man leka med "stallet" och ät våfflor på stallet.
 
31 oktober
Skoterns dag och stallet hela helgen....Allsång med Hanna (min ridfröken och lekkompis) på stallet.
Klädd för skoterns dag med pappa.


Jag har faktiskt fått en dörr till mitt rum...snygg va!

11 oktober

I onsdags fortsatte vi med hoppningen på stallet. Den här gången hade jag min egen sadel och pappa var och tittade. Jag galopperade och hoppade med Primör! Efteråt bjöd jag mina hästlekiskompisar på Hello Kitty-glass (för den snygga avsittningen förra veckan). I lördags tog jag ledigt från mamma och pappa och for till Gråträsk med Micke, Tea och Magnus. Vi sov på övervåningen hemma hos Gudrun, Åke och Nisse (katten). Vi stannade hela söndagen och åkte bob och lekte i snön. Eve kom också dit.


Trollforsen tidigare i höst

 
30 september

Idag hade vi hoppning på hästlekis. Jag red ju Hubbe så klart! Jag råkade trilla av en gång över hindret, mamma undrade vad jag tog vägen. Hanna slängde upp mig och så travade vi ett varv och hoppade igen och då ropade jag "JAG KAN HOPPA". Alla andra hade stigbyglar och stog upp i sadeln, det var det jag försökte mig på...fast utan stigbyglar...

Jag missade hästlekis förra veckan för då hälsade vi på Anki och Antje på Sunderbyn. Anki tog tre rör blod från min arm och det är bara pappa som är orolig för nålar. Nu är jag 98 cm lång, snart en meter!

 
13 september
I fredags sov jag hos Micke och när vi vaknade på lördagen skjutsade Magnus oss till stallet för stalltjänst. Först fick vi äta gröt och sedan mocka och mata hästar. Innan lunch blev det en tur med vagn bakom Måna. Evelina kom och hälsade på och fick då rida Bianca. Sedan lekte vi på eftermiddagen. Idag har vi varit i skogen med papporna. Vi har grillat korv (åt tre stycken) och kollat på myrstackar samt jagat lite ren och älg (i fantasin).

Jag, Jossan, Ebba och Micke kör Måna

Som ni ser hjälper jag till att köra (jag håller i tömmen...)

Eve förbereder sig för trav
10 september
Farfar och Anna-Maj kollade in mig på hästlekis idag. Här är några bilder som farfar tog. Ponnyn heter Hubbe.
 

Den här fina prinsesskläningen hade jag när jag började på mitt nya dagis "Larven". Alltså, alla mina kompisar och fröknar flyttade med. Jag tyckte att den passade min sjörövartatuering. Lite svår att gå i då man måste lyfta den lite försiktigt i framkant för att inte skita ner den utomhus.

Men är man en världsvan 3-åring som jag så klarar man av röra sig grasiöst i vilka kläder som helst. Tala inte om det för mamma bara. Jag vill ju helst ha mina kläder några dygn, man liksom går, äter och sover in dom så att de blir extra sköna. Vuxna fattar inte sådant.

Det här är Micke, Annie (svart hund), Lillie (gul hund) och jag. När jag sover hos
Micke är Lillie den som gör mig glad om jag är ledsen och Annie kramar man när man
får rumpsprutor eller om mamma är dum.
 
27 augusti - 3 år
 
Lite sommarbilder
...kommer lite fler snart...
 
 
 
27 juni 2009
Sommarlov - Piteå Havsbad
 
14 juni 2009
I fredags kom jag bort för första gången...enligt mamma och pappa. Jag visste precis var jag var någonstans. Vi var på min coola storbrorsas skolavslutning på kyrkan. Medan de stod och kramade sin fröken så tog jag mig en tur i kyrkan, medan mamma och pappa sprang runt på utsidan och letade efter mig. När mamma gick förbi kyrktrappen ropade jag "Var är Leo?" och mamma försökte tala om för mig att jag hade försvunnit...men jag var ju där hela tiden...What´s the problem?

Eve har varit här idag. Vi hade tofsar i håret...inte så vanligt för att vara oss.

Vi har förstås hoppat i sängen!

Eve högst upp i ribbstolen med sin mammas spindelstrumpor

Jag var supersnäll i kyrkan, jag var helt tyst...men kanske inte helt still....

Min coola brorsa som nu slutat 5:an och har sommarlov. I bakgrunden - försvunnen Fia...
 
23 maj 2009
Ja, för någon vecka sedan när mamma köpte sin nya bil "snygg-golfen" for vi och hälsade på Micke som var hos sin farmor och farfar i Gråträsk. Här är några bilder från besöket. Jag gillar att hälsa på i Gråträsk för de har sandlåda, roliga leksaker och vi kan busa massor.

Mamma ville fota oss mot en snygg bakgrund,
men vi hittade en avgrund att hoppa över, så det blev ingen porträttfotografering...

...förutom den här då, när jag råkade fundera i en sekund vad jag skulle hitta på för bus...

Jag har gosat med katten och Micke har matat myrorna med socker.
Tur att jag hade med mig varsitt svärd till mig och Micke så att vi kunde
försvara oss mot myggor och myror. Stövlar är också bra mot myror.
 
20 maj 2009
Äntligen hästlekis!

Havet i bakgrunden. Här rider jag på King.
Vi travade jättemycket idag och det är det roligaste som finns.

Balansövningar kan göras även ute i naturen...

Kan man få en puss?
(Jag och nordisen Docka)

...eller en kram...?
 
19 maj 2009

Igår lärde jag mig att cykla på min trehjuling, på riktigt. Nu kan jag cykla jättefort och svänga dit jag vill. Det är kul cykla med mina grannar på deras braiga uppfart, vår lutar så mycket att man bara kommer åt ett håll, dit mamma inte vill att jag cyklar. Jag kan cykla ända till Anna-Maj och jag får inte cykla längre än så säger mamma.

Pappa har farit till Dalarna idag. Där har jag och mamma redan varit. Han ska spruta stenar med sin motorcykel, det får han inte göra hemma på vår gård. Ikväll var mamma jättedum och ville att jag skulle borsta tänderna, jag ville vara inne i ett grönt och skönt örngott (fängelse). Jag ville att min pappa skulle komma hem och hjälpa mig att borsta tänderna.

Igår var mamma och pappa på utvecklingssamtal på dagis. De tycker att jag är så duktig! Ett och annat utbrott får de stå ut med...Jag är en riktigt utetjej som hjärtar Casper och Ludvig, mina bästisar. Jag gillar att vara på dagis!


Kör försiktigt pappa!
 
9 maj 2009
På eftermiddagen har vi varit på marknaden i Hedemora. Jag fick en jättefin ballong av morfar - ett sjörövarskepp! Jag har åkt tåg, karusell och hoppat i hoppborg OCH ätit mjukglass! På kvällen for vi till Lövsjön. Sammafattat har det varit en rätt så blöt dag idag, i varjefall för mormor. Mina stövlar läcker inte.

Ballong & Mjukglass

Hit smet jag alldeles själv, då var jag stolt, mamma lite sur

Mormor kom och lekte med mig, fast hon inte hade stövlar...

Mormor och jag hittade en bra grej att fiska abborrar med, enligt mig i varje fall.
Jag har stor erfarenhet, men mest från pimpelhål. De är förresten farliga (pimpelhålen alltså).

Jag hjälpte mormor över till den braiga bryggan. Det fanns abborrar där, jag lovar, de var bara lite svårfångande.
Mormor var mesig och ville inte släppa mig. Okey, jag vet att man ska ha flytväst...
men vet ni hur kallt det är i vattnet, jag har inte planerat att bada.
 
På förmiddagen har jag och mormor gått längs naturstigen och kollat på döskallar (varg) och ormar och stenar och sniglar. Vi har plockat stenar och klampat över ån. Mamma hade bara gympadojjor så hon kunde inte följa med...hon kunde inte ta oss! Mormors stövlar läckte, men inte mina.
 
8 maj 2009
Idag har vi varit i Säterdalen. De har en stor lekpark. Alva följde med.

På promenad bland lekparkens stigar och broar.

Köttgryta med ris ur mormors stora mat-termos.

Rågfras med mjölk och RÖDA VINBÄR! Min FABBORIT!
 
7 maj 2009

Här i Ingvallsbenning kan man gunga och granngrabbarna var snälla och lånade ut sin studsmatta till mig.
Jag hann hoppa en stund innan haglet kom.

Idag har jag fått en ny kompis - Alva

Vi har lekt både ute och inne

Vi har gjort stentroll i mormors garage. Imorgon ska vi lacka dem så att de blir blanka.

Vi hittade en pulka och en kälke, men gräset är rätt så ohalt.
Det började spöregna så vi blev tvunga att springa in.

När det var dags för kvällsfika och godnatt följde mamma och jag Alva hem. Det regnade och jag blåste
iväg med paraplyet. Ett av dem gick sönder. Men vi tog oss hem!. Imorgon ska jag leka med Alva igen.
 
6 maj 2009

Nu är vi äntligen hos mormor och morfar. Vi åkte flygplan jättetidigt och det var superspännande. Morfar hämtade oss på flygplatsen. Efter ett kort stopp på en husvagnsbutik (kisspaus och kolla vilken typ av husbil morfar har köpt) så åkte vi till lägenheten i Ekhagen. Jag frågade i vilket hus de bor och de snackade om lägenhet hit och dit. Man bor väl i hus... När vi kom fram visade sig att de bor i superstort hus med jättestor hall med en massa trappor. Jag klädde av mig alla ytterkläder och skorna (som man ska) innanför dörren medans mamma och morfar ropade att jag skulle komma in i ett av rummen en trappa upp. Det visade sig att lägenhet är ett eller flera rum innanför en annan ytterdörr och att det hade en egen liten hall där man kunde ställa skor och sådant.

Sedan åkte vi hälsade på min morbror Kent (som har fastnat i en grävmaskin) och det var kul. Jag lekte i mormors lekstuga, fiskade i ån, gosade med katten, klippte och plockade blommor. Kents fru Annika var rolig att leka med.

Efter middagen hemma i lägeheten med mormor (som äntligen jobbat klart) for vi till Hedemora. HEDEMORA!


Min morfar och min gula trehjuling

Vitsippor i Tungelsta

Min affär. Här kan man bland annat handla färskmalet kaffe

Ja, och disken måste ju skötas oavsett vars man är.
 
30 april 2009


En hälsning till farfar i Kambodja och till kusin Julius som fyllde 3 år igår!

En liten rapport från förra helgen: Premiärsovning i husvagnen på Arcus Camping i Lule. Leos Lekland! Käkade en stor glasstrut utan insulin och hamburgare och pommes utan problem. Oj så kul! Jag och Micke sprang som galningar. Min säng är mysig i husvagnen!
 
På gårddagens hästlekis gjorde jag och Micke iordning Bianca för att sedan ta en körtur med vagnen i ridhuset. Det var superkul, både jag och Micke tjöt av lycka när Bianca travade. Jesse gnällde på oss att vi måste vara tysta...Bianca tyckte i varje fall att det var kul att vi skrattade, hon ville galoppera och vi med...men inte Jesse.

Vi tar bort vinterpäls med varsin ryktsten.

Micke fnissar när jag kör...

Superkuskarna bakom Super-Bianca

Det är enklare att styra hästar än kickar.
Jag har fått en trehjuling av mormor, men den har inte
fastnat i mammas mobil än. Den är också ganska svårstyrd.
 
19 april 2009

Jaha, då har man knipit sin tredje rosett här i livet. Idag har jag tävlat dressyr med King i Mini-Cupens andra deltävling. Mamma kunde inte fota för hon envisades med att hänga med runt i programmet. Pappa var där, men han filmade..Nu hade jag inte sådan jättebra koll på var vi skulle, men jag såg till att vi travade i varje fall... och jag hälsade på domaren med en nick (fick nog en extrapoäng för det). Efter programmet skrittade jag av King ute i paddocken och då red jag faktiskt helt själv och styrde själv, det ni. Det gav resultat med körningen av Jesse, Hanna och Aleksi när vi tränade på hur man svänger, så nu kan jag det!

Innan starten hade jag en känning och fick dricka Oboy...men det gick bra. Efteråt åt vi vår matlåda i klubbrummet och jag fick äta lite glass med de andra barnen. Jag har lekt med Hilma, Alva och Ottilia.


Här är Micke på Måna och Jesse som leder (mamma tog kort med mobilen) - Jag och mamma i stallmundering
11 april 2009... lite senare
Påskafton i Gråträsk med Eve
Vi började med att göra eld och sedan varma mackor. Oj så gott! Sedan gick vi ner till sjön och pimplade. Efter att jag tog "sommarens" första dopp i ett av ishålen så fick jag byta lite kläder och sova en stund. När jag vaknade var det dags att smaka på firren.

Mera fisk, mera fisk...

mera fisk, mera fisk!!

Här är Eves nykokta abborrar som katten skulle få, vi åt upp två...

Karin ställde upp och rensade fram massa goda fiskbitar, vi ville bara ha mer... stackars katten, jagad av hunden (och lite av oss) och sedan åt vi dessutom upp hans mat.

Så här gör man när man ska fånga fisk. Efter att hålet fångade mig (två gånger) fick jag ha bobben emellan oss. Ni ska bara veta hur de där ishålen bär sig åt. Min ena stövel kommer inte torka förrän till midsommar (om jag har tur). Tur att Eve hade med sig extradojjor.

När man har tämjt ishålet kan man sitta lite närmare och också lyckas få en och annan stackars fisk. Jag klappade en som de drog upp och frågade pappa om den hade mycket ont eftersom den hade en krok i sig. Pappa sa att det kanske den hade, ungefär som när jag tar sprutor...det gör ju inte så ont, så den sprattlade nog av någon annan anledning. Goda var dom i varje fall. Om ni undrar varför jag och Eve är så smarta, så är det för att vi äter så mycket fisk, det säger Gudrun...

Coola Bob-åkare

Dags att fara hem och äta påskmiddag med Gudrun och Åke.
 
11 april 2009
Nu är det påsk och påsklov. I onsdags var jag påskkärring när jag gick till dagis. Jag hade fått en fin påskklänning av mormor (se förstasidan) med kycklingar och lamor...! på.

Två av mina favoritsysslor, ta hand om mina "Ninor" och måla.

På den här veckans hästlekis skulle vi köra Primör, men vi hittade inte selen...

...så Hanna, Jesse och Aleksi ställde upp som snabba hästar. Vi tränade på att svänga. Jag och Micke hade varsin vagn. På slutet åkte vi tillsammans bakom supersnabba hästen Aleksi.
 
5 april 2009
Mamma skyller på lite tekniska bekymmer, men här kommer lite bilder från de senaste veckorna.

Krya på dig MORFAR!

Eve, jag och Micke rider på Måna, King och Primör ute i det härliga vårvädret


Pappa 37 år, äntligen prinsesstårta!

Om pappas födelsedag:
Mamma frågade vem som fyllde år när vi skulle dricka varm choklad med vispgrädde, då svarade jag "JAG", "Nej" sa mamma, "det är pappa som fyller år" - "...OCH JAG" svarade jag.

När pappa kom hem från jobbet dagen innan så visade jag alla gömda paket och berättade vad som var i dom.

När jag vaknade på morgonen bredvid pappa viskade jag i hans öra "Jag får smaka din tårta? Visst?!"

När vi bjöd pappa på frukost på sängen berättade jag vad alla paketen innehöll, sedan öppnade jag jag dom åt honom. Tur att mamma hade slagit in några utan mig så att vi fick någon överraskning...

Jag har skrivit på pappas kuvert alldeles själv... A finns ju i mitt namn och P det var ju inte så svårt, en ring med ett streck under.

Jag fick äta en stor tårtbit, prinsesstårta, man hör på namnet att det är min tårta. Jag fyller 3 år nästa gång - imorgon - då ska Casper, Ludwig, Micke, Tyra och Evelina få äta tårta hos mig.

 


Min älskade brorsa har varit här och gosat med mig i veckan

Jag har klippt och klippt och klippt - lekt lite med min favvo-Elias

Det här är de coolaste killarna i världen, helst vill jag vara med dom hela tiden.
Men dom vill inte vara med mig, det fattar jag inte...

Vår nya husvagn är här. Den är supermysig!

Jag och mamma fikar på Nyborgstjärn

Lekt med Mollyhuset

Provat byxor i storlek 40, funkade inte ens med skärp.

Mamma höll nästan på att glömma: Jag kan sparka själv...
och gå till farfar och Anna-Maj
(helt själv, på kanten så att inga bilar kör över mig)
 
14 mars 2009
Min första hopptävling! Blåbärshoppning, 10 cm på Måna.
 
9 mars 2009

Tvättmaskinen, det är mammas maskin, den får man inte peta på...hon blir superarg. Men torktumlaren, det är min maskin det! Jag brukar stoppa in saker i den eller sjunga för det blir sådant fint ljud. Men när mamma hittade mig I torktumlaren, blev hon ganska bestämd men blev tvungen att ta en bild, se nedan. Man får tydligen inte vara själv inuti sådana där maskiner...

I veckan har jag skrivit mitt namn för första gången. Jag tränar mycket på att skriva F och rita tjocka ugglor med tjocka ögon. Roligast är dock att hacka hål i pappret, då blir det som blindskrift, man kan blunda och känna var man har ritat.

Självklart har jag varit på stallet och ridit på King. Vi hämtade först Micke på dagis. Han grät när vi skulle till stallet för han ville stanna hemma hos oss och sova här. Jag grät när vi skulle lämna Micke efter stallet för jag ville bada med Micke hemma hos honom. Så i helgen har Micke och hans föräldrar sovit hemma hos oss. Jag och Micke gillar att busa tillsammans. Idag har vi varit hos hans farmor Gudrun i Gråträsk och lekt, vi ska sova där nästa helg.

Imorgon ska vi till Sunderbyn och träffa andra barn som fick diabetes under 2008. Det blir kul för vi ska vara på lekterapin!

 
12 februari 2009
Igår mådde jag dåligt på dagis så att mamma fick hämta mig. Vi hade bråkat lite på morgonen när det gällde "rump"-sprutan (långtidsverkande insulin). Precis när mamma hade stuckit in nålen och börjat trycka på knappen så slängde jag mig iväg, i hopp om att slippa denna spruta för alltid, men som vanligt så vinner mamma och jag fick en ny spruta. Där av mammas oro när jag låg lite lågt i blodsockret och var superledsen på dagis. Nu var det inte sprutan utan massa kräks som ville ut. Så nu har mamma tagit blodprov varje timme och då kan ni räkna ut hur många gånger hon har stuckit mig senaste dygnet. Imorse mådde jag i varjefall bättre och vill gärna dricka söta saker och äta glass, men inte så gärna mat.

Nu missade jag ju veckans ridlektion, hoppning på schemat och allt! Men, jag är anmäld till Blåbärshoppningen på lördag, så mår jag bättre så ska jag nog knipa en rosett till!


Kräkssanering av mig och "Nina" - till höger är riktiga Nina
Jag badade Nina i hinken medan mamma tvättade mitt hår och så.
Mamma gick ut en stund och hittade både mig och Nina i hinken,
vilket både hon och jag tyckte var ganska kul.


Va? Se söt ut? Ja visst, kolla snorkråkan!!

Här klappar jag om Nina när hon var och hälsade på förra helgen.
8 februari 2009
Nu har jag börjat på hästlekis, så varje onsdag så är jag på stallet och rider eller kör småhästarna. I torsdags var jag på innebandyträning med Leo. Mamma tog lagfoto och jag lekte i 1,5 timme i gympahallen (sprang efter bandybollar, klättrade i ribbstolar och gick balansgång på bänkar).

Jag och Micke på hästlekis. Hjälpisarna hjälpte oss att fixa hästarna
och sedan ledde de oss på em promenad i snöfallet.

Jag kollar in killarnas träning, här är deras hemsida (pojkar -97)

Jag läser högt för farfar...
 
31 januari 2009
Min första hästtävling! Idag har jag varit med i första av tre deletapper i MiniMiniCupen. Här kommer lite bilder. Nu har jag 4 poäng och har fått en rosett (men Tea har den då vi inte kunde vänta till prisutdelningen). Se resultat på www.arvidsjaurryttarforening.com

Först fick jag visa att jag kunde borsta och kratsa hovarna. Jag fick ta med mig en lapp till varje station där poängen skrevs upp.

Jag fick leda och sedan rida Måna (göra halt, rida slalom och hämta och lämna en socka)

Det här var svåra stationer, jag visste att det var en hovkrats, en kam och borste
och jag gissade rätt på vilken häst som var vit. Mamma var mest imponerad av tränset,
när jag utan att tveka pekade ut bett, tyglar och pannband.

Micke var med förstås
 
29 januari 2009

Tapi Providers första och sista skiva är helt okey!!!
Snygga och arga killar på baksidan.
Bäst är låten "Micrad Pizza" (Ugha, ugha, tjacka),
mamma gillar "Handläggarens hämnd" och "Varning på jobbet"
 
28 januari 2009
Idag har jag ridit min andra ridlektion i livet. Jag red på King! Det blev inget tårtbak den här gången, det är ju tur eftersom jag helst inte ska äta tårta nu för tiden. Idag plockade jag bananer och äpplen, försökte nå Kings öron och svans och lekte att jag var en fågel (med flaxande vingar). Det gick superbra. Sedan tränade vi på att göra halt, då ska man dra i tyglarna, vi red också slalom, då tittade jag på olika bokstäver för att veta vart jag skulle. Jag kunde tala om för mamma var bokstäverna F, M, K och A var någonstans. Mamma var lite förvånad över K, men vaddå, den är ju snygg! Sedan travade jag jättemycket, jag lutade mig bakåt och tittade i taket. Jag gjorde ljud hela tiden för det lät roligt när jag skumpade. King var på hugget och ville springa jättefort och jag ville bara mera, men mamma fick håll och vår ridlärare Hanna sa att vi skulle träna lite mer på halter istället - urtrist. Varje gång mamma frågade mig vad jag skulle göra för att hästen skulle stanna, smackade jag högt så att King skulle börja trava. Hanna sa att jag var jätteduktig!

Jag på King, Micke på Primör i bakgrunden och Hanna förstås

Tyra & Måna, Jesse, Micke & Prinör, Hanna och sedan jag & King
 
25 januari 2009

Äntligen har jag fått ärva en lagom stor spark av brorsan
 
13 januari 2009
Ja det här med blodsockernivåer är inte så enkelt. Fröknarna på dagis blir lite lätt chockade när jag har värden över 20. Kanske är det för att jag är så hungrig där, eller för att det är så himla kul!! Det är jätteroligt att leka med min Casper och Ludde. Idag är faktiskt första dagen under 10 hela dagen på dagis, men sedan blev det lite högre när vi kom hem...

Mamma tycker det är värt att berätta att för andra natten på raken och för andra gången i hela mitt liv, har jag sovit hela natten i min säng och dessutom vaknat sist i familjen. Här kommer bilder på dagens outfit, det är ju så modernt att ha sin blogg.

Pappas rockbrud...

...eller mammas...

Så här kan man kolla på TV
4 januari 2009
Nytt år och nya utmaningar! Mamma säger att jag är trotsigare än någonsin. Det är faktiskt inte så himla kul att inte få äta när man vill och få sprutor kors och tvärs, det är klart man måste protestera! Eftersom det inte hjälper att protestera får man väl hämnas genom att vägra klä på sig, skrika superhögt om någon försöker prata. Dessutom har jag faktiskt mognat en hel del och kan nu göra ALLT själv! De få sakerna jag inte kan göra själv blir jag förtvivlad över...mamma och pappa fattar ingenting!! Men de är ganska bra att ha ändå.
   

Mitt liv som prinsessa...är det verklingen nödvändigt???
   

Mina favoritkillar och jag
   

Så klart har jag ridit i jul, dels på Jesses Graphit...

... och en tur på Måna...

 


familjenjonsson.eu